Cara Nak Pilih Topik Blog Apa Yang Menguntungkan

Topik atau Niche yang menguntungkan ni berbeza dengan mengikut market. Kalau market kita Malaysia, memang tak berapa sangat. Banding dengan market US atau orang putih atau worldwide, kadang kadang jual…

Read more »

WordPress Plugins Wajib Install

Plugins yang saya senaraikan di bawah ni adalah antara yang saya guna. Ada juga plugins yang saya tak guna, tapi sangat bagus untuk feature di blog korang. So memang banyak…

Read more »

Cara Saya Pilih Wordpres Themes

Untuk pilih themes memang bagi saya sendiri, bukan sesuatu yang senang. Itu rasa tak boleh, ini rasa tak boleh. Paling geram, bila dah beli yang premium dan rasa tak cantik…

Read more »

WordPress.ORG VS Blogger.COM

Bagi saya sendiri Yang terbaik adalah guna selfhosted blog sendiri. Jangan guna blogger.com. apatah lagi kalau guna yang percuma dot blogspot tu. Memang ia mudah, nampak senang. Ada nampak bahagian…

Read more »

Platform Perniagaan Online

Sebelum ni saya ada kongsikan 10 cara untuk buat online. Saya juga ada kongsikan cara untuk dapatkan traffik juga di, cara untuk market produk secara online. Harap korang faham lah…

Read more »

Cara Market/Jual Produk  – Medium Apa Nak Guna

Apa Yang Sedang Berlaku NI? OK, dalam artikel yang lepas. Saya ada kongsikan cara untuk buat duit secara online. Artikel tu ada lebih kurang 10 cara untuk kita sama sama…

Read more »

Cara Buat Duit Dengan Blog

Untuk buat duit dengan blog, memang ada pelbagai cara. Tak kesah la, sama ada anda produk sendiri, mahupun tidak ada. Atau pun, tak nak jual mana mana produk sekali pun….

Read more »

Hosting Terbaik Yang Saya Rasa

Saya ni, bukan lah jenis yang terlampau berusaha sangat untuk tukar tukar hosting supaya saya dapat jumpa hosting yang speed dan service nya POWER. Sejak dari dulu lagi macam tu,…

Read more »

Cara Buat Duit Online

Kita terus pergi nombor 1 ya…. No. 1 – Jual Produk Anda Sendiri Konsep berniaga online ni, kadang kadang saya boleh tafsir kan macam ni. Kalau ada masalah atau keperluan…

Read more »

Looking for Mentor! Kenal tak 15 Orang NI??

Bila nak berniaga ONLINE, atau nak faham salah sila nya. Yang terbaik, yang tercepat adalah anda mempunyai mentor atau coach anda sendiri. Yang UTAMA.. Follow je apa yang dia suruh….

Read more »