WordPress Plugins Wajib Install

Plugins yang saya senaraikan di bawah ni adalah antara yang saya guna. Ada juga plugins yang saya tak guna, tapi sangat bagus untuk feature di blog korang. So memang banyak…

Read more »

Cara Saya Pilih Wordpres Themes

Untuk pilih themes memang bagi saya sendiri, bukan sesuatu yang senang. Itu rasa tak boleh, ini rasa tak boleh. Paling geram, bila dah beli yang premium dan rasa tak cantik…

Read more »

WordPress.ORG VS Blogger.COM

Bagi saya sendiri Yang terbaik adalah guna selfhosted blog sendiri. Jangan guna blogger.com. apatah lagi kalau guna yang percuma dot blogspot tu. Memang ia mudah, nampak senang. Ada nampak bahagian…

Read more »

Platform Perniagaan Online

Sebelum ni saya ada kongsikan 10 cara untuk buat online. Saya juga ada kongsikan cara untuk dapatkan traffik juga di, cara untuk market produk secara online. Harap korang faham lah…

Read more »